Verfolgen Sie Ihre CO2-Emissionen mit dieser neuen App

Ak hľadáte pomoc pri znižovaní svojej uhlíkovej stopy, teraz existuje aplikácia, ktorá vám môže pomôcť. Zerofy je európska aplikácia na sledovanie uhlíka, ktorá vám môže pomôcť sledovať vaše osobné emisie, ušetriť účty za energiu, dozvedieť sa viac o svojej stope a ďalšie.

Čo je Zerofy?

Funkčnosť Zerofy je ako kríženec medzi osobnou aplikáciou na sledovanie kondície a inteligentnou domácou aplikáciou. Zadáte niekoľko podrobností o svojom životnom štýle, strave a polohe; Potom si môžete vytvoriť malé ciele na zníženie svojej uhlíkovej stopy.

Tiež: Aký zlý je váš telefón pre planétu – a čo s tým môžete urobiť?

Spoločnosť Zerofy sa môže integrovať s niektorými energetickými spoločnosťami so sídlom v USA na sledovanie emisií uhlíka vášho domu a môže sa pripojiť k niektorým inteligentným spotrebičom a iným zariadeniam na sledovanie vášho energetického výstupu.

Podľa tvorcov aplikácie sa Zerofy zameriava na pomoc ľuďom priamo znižovať emisie tým, že ponúka malé a rozsiahle alternatívne možnosti energie namiesto predaja uhlíkových kompenzácií.

Tiež: Všetko sa presúva do cloudu. Ale aké zelené to je, naozaj?

Ako Zerofy funguje?

Zerofy zhromažďuje niekoľko podrobností o vašom životnom štýle, aby určil, kde a ako môžete znížiť svoju uhlíkovú stopu. Keď sa zaregistrujete do aplikácie, opýta sa vás, aké sú vaše ciele v oblasti emisií uhlíka, v akej krajine, štáte a PSČ bývate, typ vášho domu, typ elektrickej energie a či má váš dom solárne panely. Potom Zerofy položí niekoľko otázok o vašej strave, pretože konzumácia hovädzieho mäsa je jedným z najvýznamnejších zdrojov emisií skleníkových plynov. Aplikácia sa potom opýta na vaše spôsoby prepravy a akonáhle zadáte všetky tieto údaje, ste pripravení sledovať svoje emisie. Na karte „Pridať emisie“ môžete zadať svoje jedlo, pripojiť inteligentný merač na automatické sledovanie a pridať všetky nákupy, ktoré uskutočníte. Ak povolíte sledovanie polohy, Zerofy bude automaticky sledovať váš spôsob prepravy a vypočítať vaše emisie. Na karte „Akcie“ poskytuje Zerofy menšie a väčšie úpravy vášho životného štýlu, od vytočenia termostatu o jeden stupeň, zníženia spotreby sušičky, prepnutia práčky do ekologického režimu, inštalácie strešných solárnych panelov alebo prechodu na elektrické vozidlo. Zerofy má tiež malú nákupnú zložku, ktorá ponúka produkty, ktoré vám môžu pomôcť obmedziť emisie uhlíka. Niektoré z týchto produktov sa môžu pripojiť k aplikácii Zerofy a pomôcť tak sledovať vašu uhlíkovú stopu. (Jada Jones,)