ISO 14067 „otázky a odpovede“ II. časť

Pripravili sme pre vás odpovede pre najčastejšie otázky spojené s ISO 14067.

Prečo je certifikácia ISO 14067 pre firmy kľúčová?*

Získanie certifikácie ISO 14067 môže byť pre spoločnosti rozhodujúcim momentom, ak chcú uspieť na súčasnom trhu, ktorý si zakladá na ekologickej zodpovednosti. Táto certifikácia jasne ukazuje záväzok organizácie k udržateľnosti, čo je aspekt, ktorý si viaceré zainteresované strany veľmi vážia.

Zlepšené vnímanie zákazníkov

Dnešní spotrebitelia sú stále viac povedomí o vplyve svojich nákupných rozhodnutí na životné prostredie. Aj keď pri výbere produktov, ako sú kozmetické výrobky alebo aromatické sviečky, nemajú vždy na mysli detaily systémov riadenia kvality a životného prostredia, oceňujú transparentnosť a trvalo udržateľné postupy. Iniciatívy, ako je dopĺňanie kozmetických nádob so zľavou, môžu posilniť lojalitu značky a spokojnosť zákazníkov. Tieto programy zdôrazňujú snahu spoločnosti znížiť uhlíkovú stopu a ich účinnosť môže výrazne posilniť existencia certifikácie ISO 14067.

Hlavné výhody certifikácie ISO 14067

1. Transparentnosť vo výrobe: Certifikácia ISO 14067 zabezpečuje, že spoločnosti dodržiavajú prísne environmentálne normy. To zahŕňa:

– Získavanie surovín z udržateľných zdrojov.

– Neustále zlepšovanie hodnotenia životného cyklu (LCA) za účelom minimalizácie environmentálnych dopadov.

– Opatrenia na ochranu ľudského zdravia a redukciu emisií skleníkových plynov.

2. Energetická efektívnosť: Spoločnosti, ktoré sa môžu pýšiť touto certifikáciou, dokážu preukázať zásadné zníženie spotreby energie, čo zdôrazňuje ich záväzok k trvalej udržateľnosti.

3. Overiteľné tvrdenia: Certifikácia sa opiera o najnovšie vedecké poznatky, čím sa eliminujú riziká spojené s klamlivými environmentálnymi označeniami a prezentačnými praktikami.

4. Iniciatívy v oblasti klimatických zmien: Firmy so certifikáciou ISO 14067 sa aktívne zapájajú do riešení klimatických zmien prostredníctvom lokálnych a globálnych iniciatív, čo prispieva nielen k ziskovosti, ale aj k blahu spoločnosti.

Posilnenie obchodných poverení

Certifikácia ISO 14067 neznamená iba prevádzkové vylepšenia; je to aj silný signál pre investorov, že spoločnosť sa zameriava na budúcnosť a zodpovednosť. Týmto spôsobom môže pritiahnuť väčšiu pozornosť od investorov, ktorí hľadajú príležitosti na podporu udržateľných podnikov, čo môže viesť k zvýšeniu investícií a celkovému finančnému zdraviu firmy.

Konkurenčná výhoda

V širšom obchodnom prostredí môže získanie rôznych certifikátov ISO umiestniť spoločnosť na vrchol ako lídra v oblasti udržateľnosti vo svojom odvetví. Mať ISO 14067 ako súčasť portfólia certifikátov je nevyhnutné pre každú firmu, ktorá sa zameriava na dlhodobý vplyv a dobré meno. Môžeme to prirovnať k pridaní kľúčových ingrediencií do receptúry – výsledkom je „produkt“, ktorý nielenže osloví spotrebiteľov, ale aj investorov.

Na záver, získanie certifikácie ISO 14067 je omnoho viac než len splnenie regulačných požiadaviek; je to strategický krok, ktorý môže posunúť spoločnosť do vyšších sfér dôveryhodnosti na trhu, zvýšiť záujem investorov a podporiť trvalý úspech v oblasti udržateľnosti. (Co2AI)